Šachy 2023/2024

Letošního školního turnaje Masarykova gymnázia v šachu se zúčastnilo rekordních 42 hráčů. Hrálo se švýcarským systémem na 9 kol. Nakonec celkově zvítězili Andrii Tereshchuk ze 2.B a Pavel Bartoš z kvarty.

Poté se družstva vyššího gymnázia a nižšího gymnázia, složená z nejlepších hráčů školního turnaje, utkala v Mořkovè na okresním kole. Po zajímavých a napínavých partiích obsadili naši šachisté 2. místo v kategorii středních škol a 1. místo v kategorii základních škol. Obě družstva tak postoupila do krajského kola.

Tým nižšího gymnázia se bohužel krajského kola nemohl zúčastnit z důvodu absence několika hráčů. Zato čtveřice starších spolužáků odjela do Orlové bojovat o body mezi nejlepší šachisty v kraji. A zde byl vidět rozdíl mezi našimi nadšenci a „profíky“ z Beskydské šachové školy, kteří reprezentovali týmy na bedně. Naši hráči zahráli pár pěkných partií a potrápili některé soupeře. Za konečné 10. místo v kraji se nemusí stydět. Reprezentovali školu se ctí a jsem rád, že máme na naší škole takové nadšence pro královskou hru.

Všichni se již těšíme na další ročníky šachových turnajů.

Mgr. Jiří Svoboda, vyučující tělesné výchovy

.